UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki czemu działa lepiej Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Dietetyka i planowanie żywienia NOWOŚĆ!

3 semestry - 350 godzin

Studia Podyplomowe „Dietetyka i Planowanie Żywienia” mają charakter kwalifikacyjny, których celem jest kształcenie specjalistyczne w zakresie żywienia człowieka zdrowego w różnych okresach rozwojowych i dietetyki oraz planowania żywienia i konstruowania diet i jadłospisów.

Po ukończeniu studiów podyplomowych słuchacze nabywają praktyczną umiejętność dokonywanie oceny potrzeb żywnościowych różnych grup społecznych, prowadzenia żywienia osób zdrowych w ramach poradnictwa dietetycznego, prowadzenia żywienia osób ze szczególnymi wymaganiami odżywiania, właściwego odżywiania dzieci zdrowych, a także żywienia grup zorganizowanych oraz prowadzenia zajęć profilaktycznych mających na celu poprawę zdrowia.

Program studiów obejmuje 350 godzin wykładów i ćwiczeń praktycznych m.in. zajęcia z zakresu: anatomii i fizjologii człowieka, podstaw nauki o żywieniu człowieka i dietetyki, towaroznawstwie artykułów spożywczych, technologii gastronomicznej i produkcji potraw, obsługi konsumenta, toksykologii żywności, podstaw dietetyki, układanie jadłospisów. W programie uwzględniony jest również przedmiot „Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych”.

Adresaci studiów:

Studia są skierowane do absolwentów szkół wyższych (magistrów, inżynierów, licencjatów) oraz do pracowników przedsiębiorstw gastronomicznych, turystycznych, hotelarskich, nauczycieli prowadzących zajęcia z dietetyki i planowania żywienia, a także do pracowników zakładów opieki zdrowotnej, jednostek organizacyjnych pomocy społecznej oraz wszystkich zainteresowanych dietetyką i żywieniem.

Możliwości pracy po studiach:

Absolwent posiada praktyczną umiejętność dokonywania oceny potrzeb żywnościowych, prowadzenia żywienia osób zdrowych w ramach poradnictwa dietetycznego, a także prowadzenia zajęć profilaktycznych mających na celu poprawę zdrowia.

Opłaty:

Opłata za cały tok studiów — 4200,00–4500,00 zł
Opłata za wydanie indeksu — 16,00 zł
Opłata za wydanie świadectwa ukończenia studiów podyplomowych — 30,00 zł

Organizator:

Wydział Nauk o Zdrowiu
KSW we Włocławku
ul. Okrzei 94
pok. nr 15
tel.
660 716 709
660 717 370
660 718 362
e-mail: ackp@ksw.wloclawek.pl

Godziny pracy:
wtorek - godz. 10.00 - 15.00
środa - godz. 10.00 - 15.00
czwartek - godz. 10.00 - 15.00
piątek - godz. 10.00 - 15.00
sobota zjazdowa - godz. 08.00 - 14.00

 

Kujawska Szkoła Wyższa we Włocławku oferuje następujące pakiety zniżek:

program rodzina PROGRAM RODZINA obejmuje obniżone o 10% czesne na studiach podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku dla członków rodziny: rodzeństwo (pierwsza linia pokrewieństwa), rodzice - dziecko, małżeństwo jednocześnie podejmujących naukę na studiach podyplomowych
program dobry start PROGRAM DOBRY START obejmuje zwolnienie z opłaty wpisowej na studia przez cały czas trwania rekrutacji na studia dla kandydatów składających dokumenty na studia podyplomowe
program team work PROGRAM TEAM WORK obejmujący obniżone o 10% czesne na studiach podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku dla pracowników z jednej firmy (co najmniej 5 osób jednocześnie składających dokumenty na ten sam kierunek studiów podyplomowych)
program absolwent I II PROGRAM ABSOLWENT STUDIÓW PIERWSZEGO i DRUGIEGO STOPNIA WSHE WE WŁOCŁAWKU obejmujący obniżone o 20% czesne na studiach podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku dla absolwentów studiów pierwszego lub drugiego stopnia WSHE we Włocławku
program absolwent podypl PROGRAM ABSOLWENT STUDIÓW PODYPLOMOWYCH WSHE WE WŁOCŁAWKU obejmujący obniżone o 10% czesne na studiach podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku dla absolwentów studiów podyplomowych WSHE we Włocławku
program dwa dyplomy PROGRAM DWIE PODYPLOMÓWKI obejmuje obniżone o 50% czesne dla osób realizujących jednocześnie dwa kierunki studiów podyplomowych w Kujawskiej Szkole Wyższej we Włocławku (zniżka dotyczy drugiego kierunku studiów podyplomowych)